DSC_1006_vrolijk.jpeg
DSC_1092_indewei.jpeg
DSC_1329_educatie.jpeg
DSC_1021_koeienindewei.jpeg
DSC_1365_educatie11.jpeg
DSC_0906_kidsvoerhek.jpeg

LNV demonstratiebedrijf Natuurinclusief melkveehouderij

Sinds 2022 zijn wij een van de 27 LNV demonstratiebedrijven voor natuurinclusieve landbouw. Dit project heet Demonstratiebedrijf IJsselvallei. Door dit project kunnen we demonstratievelden aanleggen, metingen verrichten en kennis in huren om zo ons bedrijf verder te ontwikkelen.

Het uitgangspunt is zoveel mogelijk de natuur inzetten in onze bedrijfsprocessen. Hier zijn we sinds 2020 op verschillende manieren mee bezig. Wij gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Ons krachtvoer komt voornamelijk vanuit de humane voedselproductieketen. We werken aan duurzaam bodembeheer, hebben agroforestry percelen met voeder- en notenbomen, bufferstroken, hagen, kikkerpoelen, bloemstroken en nog veel meer.  

Wij stellen ons bedrijf open voor collega‚Äôs en andere belangstellenden en hopen een inspiratiebron te zijn. We delen onze aanpak, maatregelen, kennis en ervaringen tijdens excursies op de boerderij en door demonstraties te houden. Ook krijgen we, door zelf data te verzamelen en analyses te maken met allerlei partners meer inzicht in onze eigen bedrijfsvoering. Zo blijven wij ook ontwikkelen naar een meer natuurinclusieve duurzame bedrijfsvoering.  We weten veel, maar we weten ook veel nog niet. 

Klik hier om meer te lezen over onze Praktijkdemo Bodemverbetering met compost

Klik hier om meer te lezen over onze Praktijkdemo Grasland met gecoat zaad  

Klik hier om meer te lezen over onze Praktijkakker Natuurinclusieve landbouw 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Scan dan onderstaande QR code en neem deel aan de whatsapp [alleen beheerders kunnen reageren]

QR code Demobedrijf app